Laotoodetele tarneaeg 1–2 tööpäeva. Tasuta transport üle Eesti!

Tipp-produktiivsus sinu kodukontoris

Aina enam liigume kas osaliselt või täielikult kodukontorisse. Olgu põhjuseks viimaste aastate keeruline olukord, tehnoloogia areng, soov transpordilt kokku hoida või paindliku töögraafiku vajadus perekonna kõrvalt - igal juhul on kodukontorite trend tõusvas joones.

Väga mugav on istuda hommikumantlis kohvitassi ja läpakaga diivanile, selge see. Küll aga tahaksime jagada paar soovitust, kuidas oma kodune tööelu mõnusamaks ja produktiivsemaks muuta.

Kodukontoris tööd tehes algab tööpäev enamasti kohe, kui oled voodist välja saanud. Mõnikord tõstad oma arvuti teki all olles juba sülle ja alustad e-kirjade lugemist. Võib ju tunduda lühiajaliselt mugav, küll aga on pikas plaanis see tee läbipõlemiseni. Varsti ei saa enam aru, millal algab või lõpeb tööpäev ning märkamatult töötad iga kell ja igas asendis.

Kuidas luua endale mõnus tööpäev ja produktiivne kodukontor?

  • Säti paika enda kindel rütm ja rutiin. Alusta tervisliku hommikusöögiga, võta pidžaamad seljast ja anna tööpäevale korralik start. Planeeri endale kindel tööaeg, et tööpäev ei lohiseks terve päeva pikkuseks. Pea meeles, et jätkusuutliku edukuse jaoks vajad piisavalt puhkust. Võimalusel luba endale iga nädal 2 päeva jutti puhkeaega.
  • Tõsta oma efektiivsust pomodoro tehnika abil. Keskendu intensiivselt tööle 25 minutiks ning seejärel premeeri ennast 5 minutilise puhkepausiga. Meie tähelepanuvõime langeb pärast 25 minutit ja peale seda on vaja puhkust, et produktiivselt edasi töötada. Sellise töö jaotamise tulemusena tõuseb oluliselt tööpäeva tulemuslikkus. Seisuki lemmik online pomodoro tracker.
  • Komplekteeri korralik ja inspireeriv töönurk. Lahendusi on erinevaid ja kindlasti leiad midagi sobivat enda kodule ja eelarvele. Eraldi töönurk aitab sul paremini keskenduda töötegemisele ja hoida fookust. Hommikuti sinna suundudes saad paremini vastavasse meeleollu ja oma töörütmi kätte.
  • Ära unusta ergonoomilist tööstiili, et aju verevarustus oleks hapnikuga toidetud ja sinu produktiivsus laes. Meie klientide suur lemmik on minimalistliku joonega kahemootoriline SMART seisulaud. Vali sobiv lisavarustus vastavalt oma vajadustele ja loo endale mõnus kodukontor.
  • Hoia töölaud ja graafik korras. Prioritiseeri oma ülesandeid ja tee fokuseeritud töötunde. Leia sobiv platvorm mõtete ja ülesannete organiseerimiseks. Võimaluse korral vaigista oma telefonist ja arvutist eraelulised teated tööpäeva ajaks ja näed, kuidas tulemuslikkus tõuseb hüppeliselt. Oma laud hoia korras stiilse lauasahtli abil.
  • Väikeste ruumide ja liikuva töö puhul, mil tihti läpakas kaenlas ringi käid, on heaks abiliseks gaasiamordiga sülearvuti alus. Kompaktne, ilus ja lihtne kaasas kanda. Võta arvutialus appi oma köögilaual, hotellitoas või mis iganes pinda töötamiseks kasutad. Sobilik seistes töötamiseks ja selleks, et saaksid istudes oma arvuti õigele kõrgusele tõsta.

  • Astu lõunapausiks lauast eemale, ära söö kiiruga ekraani ees ning anna enda kehale võimalus väikeseks puhkuseks ja energia kogumiseks. Võimalusel mine tee jalutuskäik värskes õhus - restart nii kehale kui ka vaimule.
  • Ja loomulikult seismine ning liikumine töö ajal. Tee endale ülesandeks näiteks kõikide videokõnede ajal seista või igal täistunnil 10 minutit püsti tööd teha. Telefonikõnede ajal võiksid hoopis toas ringi kõndida. Leia endale loomingulisi lahendusi, kuidas tööpäeva jooksul võimalikult palju liikuda. Seisumatt teeb seisulaua kasutamise veelgi meeldivamaks. Ergonoomiline seisumatt vähendab oluliselt jalgadele ja seljale rakenduvat koormust ja lihasväsimust.
  • Istu aktiivselt. Kas pukktoolist oled kuulnud? Pukktoolil istudes hoiab inimene õiget rühti ning treenib samal ajal selja- ja kõhulihaseid. Seejuures paraneb vereringe, surve seljadiskidele jaotub võrdselt ja ka aju saab paremini hapnikuga varustatud, mistõttu ka tähelepanuvõime paraneb. Kasuta pukktooli vaheldumisi seismise ja oma tava töötooliga. Võtab vähe ruumi ning tänu oma reguleeritavale kõrgusele sobib kõikidele pereliikmetele.
  • Kodus töötades sa justkui kunagi ei lahku kontorist ja kindlasti on ahvatlev veel ka õhtuti oma kirjadele vastata. Ära tee seda. Pane telefonist kõik töö märguanded kinni ja vaata neid alles hommikul. Hoia oma tööpäev konkreetne ja luba endal piisavalt puhata. Pikas plaanis on see ainuõige tee, kuidas oma tervist ja mõistust säästa.

Ja mis põhiline?

Naudi oma tööpäeva! Me veedame umbes 8 tundi iga päev tööd tehes ja on väga oluline, et naudiksime seda mida teeme, et tunneksime oma päevast rõõmu. 

Seismisteni!