Laotoodetele tarneaeg 1–2 tööpäeva. Tasuta transport üle Eesti!

Kuidas hoolitseda oma täispuidust seisulaua eest?

Tammepuit on eriline ja kordumatu materjal, mis loob sooja ja mõnusa keskkonna.

Seisuki täispuidust reguleeritavad lauad on valmistatud kvaliteetsest tammest ja on töödeldud samamoodi, nagu töödeldakse puitu köögitasapindade jaoks. Sellegipoolest vajab see looduslik materjal veidi rohkem hoolt ja armastust, et sind kauem teenida. Siin on mõned näpunäited oma puidust laua eluea suurendamiseks.

Reguleeritava kõrgusega laud tammepuidust

Hooldamine ja puhastamine

Puidust tööpinda tuleks niiske lapiga puhastada korra iga nädala või kahe tagant. 

Plekkide korral proovi kõigepealt tasapinda puhastada leige vee ja pehme mikrokiust lapiga. Kui see ei anna tulemusi, kasuta õrna puhastusvahendit - näiteks seebivett (1 lusikatäis nõudepesuseepi - segatuna ühe liitri leige veega). Lisaks saab kasutada spetsiaalselt hooldusvahendit, millele on lisatud puitu toitvad elemendid. Puhasta lauda alati puidusüü suuna järgi. 

Õliga soovitame tammepuitu hooldada umbes korra kahe aasta jooksul, vajaduse korral tihedamini. Puidu pinna hooldamine naturaalse puiduõliga toidab puitu ja muudab selle järk-järgult vastupidavamaks. Spetsiaalne õlivaha on müügil ka meie e-poes.

Kui toote pind tundub kare ja kuiv või sellele on tekkinud mõni defekt, mille soovid eemaldada, vajab toode enne õlitamist kergelt liivapaberiga (150–200) lihvimist. Liivapaberiga lihvimisel tuleb järgida puidusüü suunda ja lihvida piki mustrit. Kui lauale on tekkinud kare laik või mõni muu defekt, võid liivapaberiga üle käia vaid selle konkreetse koha. 

Enne õlitamist tuleks toote pinnalt kuiva lapi või švammi abil tolm pühkida! Õlitamisel vala õli värvitule lapile (mitte laua pinnale!) ja hõõru puidu pinnale õhukese kihina puidu süümustri suunas. Lase õlil 20 minutit puidu sisse imbuda ja eemalda ülejäänud õli puhta ja kuiva värvitu lapiga (näiteks valge majapidamispaber). Kui kasutad toonitud õli, kanna õli eelmainitud viisil puidu pinnale, kuid eemalda see kohe kuiva paberiga toote pinnalt puidu süümustri suunas hõõrudes. Nõnda väldid õli kuivamist puidu pinnal. 

Näpunäiteid

Elus puit on vahel kapriisne materjal. Hoidke püsiv toatemperatuur vahemikus 15–25 ° C ja õhuniiskuse tase vahemikus 40–55%. Tugevad temperatuuri ja niiskuse erinevused võivad sinu puidupinda kahjustada põhjustades pragusid ja paindeid. Seetõttu soovitame laud asetada eemale soojusallikatest, nagu küttekehad ja kaminad. Vältida tuleks ka lõunapoolseid aknaid. Liigne päike võib puidu värvi muuta.

Puitpinnaga kokku puutuvad kuumad ja külmad esemed (klaas,kohvitass jne) võivad laua pinnale jätta jäljed ja neid kahjustada, seetõttu soovitame kasutada tassialuseid. 

Puhasta mustus või plekid kiiresti - saad parema tulemuse väiksema vaevaga!

Ära kasuta pulbrilisi abrasiivseid ega muid söövitavaid puhastusvahendeid, näiteks pleegitajat, vesinikperoksiidi, lämmastikhapet, soolhapet ega leelist. Siit leiad ka õrna puhastusvahendi.

Suuremate kahjustuste korral leiad abi puidumeistrilt

Kriimustuste või põletuste korral pöördu professionaalse tisleri poole. Puidu ilu seisneb muu hulgas selles, et see on vastupidav ja parandatav. Kui arvad, et puidu pind on pöördumatult kahjustatud, on mõistlik tisleri poole pöörduda. Tisler oskab kahtlemata pakkuda sulle lahendust, et anda sinu tasapinnale uus ilme. Alati võid abi küsida ka meilt.

Head seismist!